Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Chefkoks/De keuken van Kranenborg. Herfst
Robert Kranenborg
De keuken van Kranenborg. Herfst
Een culinaire biografie
€ 24,90 Oorspronkelijke prijs was: € 24,90.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789048816019.
Bindwijze:
geb
Taal:
NL
Uitgever:
Carrera
Auteur:
Robert Kranenborg
Paginas:
246
Categorieën: Chefkoks, Eten & drinken.
De herfst is misschien wel het mooiste gastronomische seizoen van het jaar, in deze maanden valt er voor koks veel eer te behalen aan het klaarmaken van wild en het aanbod aan vis, groenten en paddenstoelen is bijzonder groot. Alle recepturen worden gelardeerd met verschillende anekdotes uit Kranenborgs binnen- en buitenlandse carrière.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Peter Gordon
Groente
Met groenten zijn heel spannende en bijzondere combinaties te maken, dat blijkt wel uit dit prachtige groentekookboek. De van oorsprong Nieuw Zeelandse Peter Gordon deed kookervaring op in Azië en had veel succes met zijn trendy Londense restaurant 'The Sugar Club'. Groenten zijn nu voor hem een grote inspiratiebron voor steeds nieuwe gerechten. Nieuwsgierige koks die graag worden uitgedaagd, vinden hier recepten voor soepen, stoofschotels en curries, voor bakken en frituren, oven- en grillrecepten, voor quiches, pasteitjes, hartige taarten, veel granen en ook leuke inmaakrecepten, afgesloten met een aantal heerlijke desserts op basis van groenten. Ieder recept wordt heel duidelijk uitgelegd, de handelingen op logische werkvolgorde en steeds met een margebalk waarin het gerecht wordt toegelicht, met uitleg over het waarom en met suggesties voor het vervangen van ingrediënten, variaties enz. Geïllustreerd met prachtige, functionele kleurenfoto's op wisselend formaat die zowel de groenten als gerechten tonen. Nog meer boeken over groente: Groente van Gio, De andere groenten Inmerc160 blz
eten & drinken

Dirk van Steen
Wild in de keuken
Wild heeft de reputatie om moeilijk te bereiden en zwaar te zijn. ‘Wild in de keuken’ bewijst het tegendeel: geen helse zoektocht naar ingrediënten, uren marineren en complexe combinaties, maar lichte gerechten die voor iedereen haalbaar zijn! Vijf jonge koks tonen je stap voor stap hoe je wild het best kunt bereiden. ‘Wild in de keuken’ bevat vijftig originele en gezonde recepten om in je keuken uit te proberen. Verleg je grenzen met dit verrassende wildkookboek. Just go wild! Davidsfonds143 blz
eten & drinken

Bernadette Wörndl
De smaak van het bos
Het bos als inspiratiebron voor heerlijke recepten. Bossen zijn gewoon goed voor je: je kunt er vertragen, aarden en geïnspireerd raken. De bijzondere recepten van Bernadette Wörndl laten zien hoe gevarieerd het bos als voorraadkast is. Of het nu gaat om bosbessen, sparrentoppen, vlierbloesem, paddenstoelen of wild ? de natuur biedt elk seizoen een nieuw palet aan aroma's. Zo geniet je met al je zintuigen van het bos! De auteur was als kind al gefascineerd door de vele planten en bessen die ze in het bos ontdekte. Tijdens lange wandelingen in het bos verzamelt zij nog steeds manden vol paddenstoelen, kruiden en bloesems. Met deze ingrediënten tovert ze unieke recepten tevoorschijn in dit 'boskookboek'. Een heerlijke vlierbloesemtaart, cantharellen voor een lekkere fricassee, hertenfilet met een romige pompoenpuree of gekonfijte eend met dennennaalden? Sfeervolle foto's uit het bos, gecombineerd met illustraties van diverse kruiden en planten, maken dit boek tot een ware lust voor het oog. De informatie over wilde planten in het bos krijg je er zomaar bij. Bernadette Wördnl is kookboekenschrijfster en foodstyliste. Sterck & De Vreesegeb - 184 blz
eten & drinken

Jean Vanhoof
De andere groenten
Groenten van toen zijn weer heerlijk eigentijds. Jean Vanhoof legt in ‘De andere groente’ uit waar deze groenten en kruiden vandaan komen, hoe je ze kunt telen en in gerechten verwerken. De 23 behandelde 'vergeten groenten' hebben ronkende namen als 'bladmosterd', 'eeuwig moes' of 'Brave Hendrik'. De meeste groenten kan men heel makkelijk in eigen tuin kweken, maar zijn ook steeds vaker gewoon in de winkel te koop. Nog meer boeken over groenten: Groente opnieuw ontdekt, Groenten van Gio lannoo167 blz