Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Kook ze! Traag
Kook ze! Traag
€ 27,50 Oorspronkelijke prijs was: € 27,50.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
In dit vijfde nummer van het Bookazine KOOK ZE! is het thema TRAAG. Wat komt er in traag? – 40 gerechten : de klassiekers onder pruttelgerechten: coq au vin,cassoulet, tête de veau, stew en stoofvlees, maar ook gastronomie en de langzaamgaar technieken. – De ontleding van onze ‘hutsepot’ en de business achter ‘soepen en bouillons’ – Een historisch verhaal over stoverijen door Dirk De Prins (Culinair Ambiance) – Alles over rijpen : drogen, confijten, marineren, kaas en vlees en de top10 van de traagst groeiende ingrediënten. – Een stap voor stap beeldverhaal hoe je zuurdesembrood, verse ravioli’s en bladerdeeg moet maken – Mac Van Dinther (De Volkskrant) brengt een kritisch verhaal over SlowFood – en natuurlijk ook de portret galerijen
Gerelateerde producten
eten & drinken

Kook ze! Chic
Kook Ze! Chic is het tweede nummer na Kook Ze! Snel in de nieuw opgestarte boekazine reeks van Tony Le Duc. In dit tweede nummer tonen we een selectie van chique gerechten, samengesteld door vrienden, hobbykoks en professionele koks. Ja, er zijn gerechten met kreeft, langoustine en kaviaar, maar evenzeer gerechten met haring, sprot, tomaten en aardappelen. Naast de pagina's met foto's en recepturen hebben de culinaire artikels in het magazinegedeelte terrein gewonnen. Vanaf dit tweede nummer werden er maar liefst 16 pagina's interessant culinair leesvoer toegevoegd. Pieter Van Doveren (Knack Weekend) werpt zijn kritische blik op onze chique eetgewoontes en promoveert de moestuin tot Nieuwe Chic. Willem Asaert (De Morgen) maakt ons door tien gouden, chique tips opnieuw even bewust van wat mag en niet mag. Hoe gedraag ik mij aan tafel? Hoe hou ik m'n wijnglas vast? en nog veel meer. Een driesterrenrestaurant is te duur voor je? 90 euro voor een gerecht? Jan Scheidtweiler (De Tijd) ontleedt de werkelijke kostprijs van zo'n duur gerecht en je staat versteld van wat 'slechts' de brutowinst is. Belgiës culinaire trots Peter Goossens doet er nog een schepje bovenop en laat in zijn financiële boeken kijken. Wat kost het om een driesterrenrestaurant te runnen? Ook Johannes Van Dam (Het Parool) houdt geen blad voor de mond als hij de culinaire gewoontes van de Belg en de Hollander naast elkaar zet.Wie van de twee (naties) is de grootste snob als hij gaat uit eten? Bovendien geeft Van Dam een historisch verklaring. Even bekomen van al deze culinaire emoties? Lees dan het succulente verhaal van Yves Desmet (De Morgen) : Marco Ferreri's La Grande Bouffe verbleekt na het lezen van zijn kortverhaal. Enkel de seks ontbreekt, maar dat houden we voor een volgend nummer van Kook Ze! De indringende portretten van Guy Kokken tonen mensen die ieder op zich chic bezig zijn met eten en vergeet vooral de column van Ronald Giphart (De volkskrant) niet. Chic in Nederland betekent voor velen iets anders dan Chic in België. Minestronegeb - 50 blz
eten & drinken

Nel Schellekens
Nel. Van kop-tot-kont-chef
Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keuken Terrageb - 256 blz
eten & drinken

Kook ze! Heet
Het gedurfde culinaire bookazine Kook Ze! is aan zijn zesde editie toe. Kook Ze! Heet is niet enkel een nummer met pikante spijzen, maar goochelt ook met hoge temperaturen en culinaire erotiek. Kortom een nummer waar eetlust en wellust elkaar ontmoeten. De chili-heetparade, hoe heter hoe beter? Bart Moeyaert: Erotiek aan de keukentafel. Afrodisiaca, krijg je echt zin in seks? De favoriete hete plekjes van Debbie pappyn. Harissa? Vindaloo? Hete pret met Madame Jeanette! Fotogalerij: naakt, kitch en zeebeesten uit Beluga. Thaise salades, kruidige soepen en pikante nagerechten. 40 gerechten van pittig tot vlammend heet. Minestronegeb - 176 blz
eten & drinken

Anne Catherine Bley
Soep
Soep is een van de makkelijkste en meest troostrijke gerechten die je kunt bereiden. Overal ter wereld maken soepen deel uit van het culinaire repertoire en de mogelijkheden qua ingrediënten zijn dan ook eindeloos verrassend. In 'Soep' vind je 33 recepten voor heerlijke soepen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stevige spinazie-linzensoep, een verrassende tomatensoep met appel en ricotta of een friszoete gazpacho? 'Soep' begint met een aantal praktische tips over de bereiding. De recepten zijn ingedeeld in de hoofdstukken: vegetarische soepen, maaltijdsoepen, soepen met vlees en koude soepen. Bechtgeb - 72 blz