Menu

Rudolf Martin

Lelystad

Van Werkeiland tot Warande

 10,00  5,00

ISBN: 9789089102331. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: d'jonge Hond Auteur: Rudolf Martin Paginas: 144 Categorie: .

Gerelateerde producten

reizen

Chris Vervliet

Het echte Zuid-Afrika

Het echte Zuid-Afrika – Chris Vervliet Ga je naar Zuid-Afrika? Dan is ‘Het echte Zuid-Afrika’ de perfecte begeleider op je reis door dit uitgestrekte land met zijn vele variaties in landscheppen. Chris Vervliet vertelt over de geografische bijzonderheden van Zuid-Afrika en geeft je talloze tips en aanwijzingen. In het eerste deel van ‘Het echte Zuid-Afrika’ wordt ingegaan op de geschiedenis van het land zoals de periode als Nederlandse kolonie (1652-1806), de Boerenoorlog en de Apartheid. Het tweede gedeelte is uitgebreider en behandelt in 22 hoofdstukken de verschillende regio's van dit land. Johannesburg en Pretoria en omgeving, het Krugerpark, Kwazulu-Natal, Vrystaat en uiteraard de Kaapprovincie. Bij elk hoofdstuk zijn aparte kaders met informatie over bereikbaarheid en andere toeristische gegevens. Behalve een register bevat de uitgave vele informatieve thematische kaartjes en landschapsfoto's in kleur. Metagegevens ·         Davidsfonds ·         Paperback ·         325 pagina’s ·         ISBN 9789058267108 ·         NUR: 500 – Reizen algemeen ·         Genre: Reisgids ·         Trefwoorden: Zuid-Afrika, reisgids Auteur In 1981 bezocht Chris Vervliet Zuid-Afrika voor het eerst. Op dat ogenblik was het vooral het controversiële in het land dat hem aantrok. In 1983 bezocht hij Zuid-Afrika een tweede maal als voorbereiding op zijn licenciaatsthesis economie, die handelde over de industriële decentralisatie in Zuid-Afrika. Later, tussen 1986 en 1988, verbleef Chris Vervliet in Zuid-Afrika voor onderzoek in politieke wetenschappen aan de Universiteit van Stellenbosch (Master of Arts). Tijdens zijn studentenjaren heeft hij veel rondgereisd, zowel in Zuid-Afrika als in andere landen in Zuidelijk Afrika (Zimbabwe, Botswana, Lesotho, Swaziland, Mozambique, Zambië, Malawi…). In die periode was hij vooral geïnteresseerd in de geschiedenis, de politiek en de economie van het land. Doorheen deze jaren heeft hij het land geleidelijk onderhuids zien veranderen. Geleidelijk is zijn belangstelling ook verschoven naar het landschappelijke. Het Zuid-Afrikaanse landschap is bijzonder boeiend omdat je er een groot deel van de geschiedenis van de planeet aarde in kunt ontdekken. Sinds zijn schooljaren is Chris Vervliet amateur-astronoom. Wat hem bezighoudt, is de vraag: hoe is het landschap ontstaan en geëvolueerd tot wat het vandaag is. Het antwoord op deze vraag omvat niet alleen miljarden jaren geologische geschiedenis, maar ook een aanzienlijke brok menselijke geschiedenis. Sinds 1994 heeft Vervliet Zuid-Afrika geregeld opnieuw bezocht, onder meer als reisbegeleider. Uitgever Boeken, cd’s, e-books die even gevarieerd zijn als het leven zelf, met focus op geschiedenis en kunst. Maar ook lifestyle, actualiteit, zingeving, toerisme en andere thema’s zitten in het aanbod, net als kinder- en jeugdboeken.
 24,00  7,90
Verder lezen

reizen

Fokke Gerritsen

Standplaats Istanbul

De aandacht voor Turkije richt zich bijna exclusief op de politieke actualiteit. Maar we doen een land te kort als we het alleen via zijn politieke actualiteit willen begrijpen. Het is niet toevallig dat Nederlanders en Vlamingen die Turkije bezoeken vaak verbaasd zijn: de Turkse samenleving blijkt veelvormige en dynamischer dan men denkt op grond van pers en publicaties alleen. Culturele ontwikkelingen, nu en in het verre verleden, bieden een verrassende invalshoek. Ze geven een goed beeld van de diversiteit en de dynamiek van een samenleving, beter dan een beschrijving van het politieke leven alleen dat kan. En dat geldt zeker voor Turkije: door haar geografische ligging is Turkije al eeuwenlang het toneel van intensief cultureel contact. Cultureel, historisch en sociaalwetenschappelijk onderzoek laat zien hoe de samenleving steeds weer is veranderd en verrijkt door contact met culturen, samenlevingen en religies van elders en van andere tijden. Dat is interessant voor wie nieuwsgierig is naar Turkije. Maar ook voor wie meer in zijn algemeenheid geboeid is door vragen op het gebied van culturele uitwisseling, identiteit, eigenheid en de Ander. 'Standplaats Istanbul' biedt een blik op culturele aspecten van Turkije die bij veel lezers in Nederland en Vlaanderen onbekend zijn. In zesentwintig populairwetenschappelijke artikelen komt een breed scala aan onderwerpen aan bod: van de oorsprong van de landbouw tot het cultureel erfgoed in de oude Istanbuls volkswijk Tophane, van Byzantijnse paleizen en Osmaanse publieke kranen tot Turkse soaps. De Nederlandse en Turkse onderzoekers die de artikelen schreven zijn allen specialisten op hun vakgebied.
 20,95  7,90
Verder lezen

Door drukte rond de feestdagen kan de levering van uw pakketje langer duren. Wij streven er naar bestellingen binnen 3 tot 5 werkdagen te leveren. Sluiten