Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Lekkere donuts en bagels
Isabel Brancq-Lepage
Lekkere donuts en bagels
30 originele recepten voor hartige snacks en zoete tussendoortjes
€ 11,95 Original price was: € 11,95.€ 7,90Current price is: € 7,90.
ISBN: 9789044728835. Auteur: Isabel Brancq-Lepage Paginas: 64 Uitgever: Zuidnederlandse Uitgeverij Category: Eten & drinken.
Maak zelf donuts en bagels, met of zonder de broodbakmachine, waar groot en klein van zullen smullen! Ontdek in dit boek recepten voor zoete donuts met kersen, gekonfijte gember of pistaches. Met bacon en spinazie, met gerookte zalm en verse kaas of croque-bagels.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Guillaume Marinette
Zoete aardappel
Je hoeft helemaal geen ervaren kok te zijn voor de recepten in 'Zoete aardappel'. Met slechts een paar ingrediënten maak je in een handomdraai de lekkerste gerechten met zoete aardappel: van hartige en zoete taarten tot borrelhapjes, frietjes en heerlijke gezonde spreads voor op brood. Van hartige hapjes als zoete-aardappelhummus en zoete-aardappelballetjes met mozzarella tot zoete aardappelfriet met camembertdip en een prachtige bladerdeegvlecht met zoete aardappel. En met zoete gerechten als de zoete-aardappelwafels en pancakes met zoete aardappel tot de choco-pecantaart met zoete aardappel of de brownie met zoete aardappel. Citrusgeb - 72 blz
eten & drinken
Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin.- Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer.Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen.Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen.Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'.Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken
Laurence du Tilly
Verrukkelijke tartaar
Geniet van klassieke en originele recepten op basis van de lekkerste verse ingrediënten. Maak tartaartjes met kalfsvlees, verse zalm, sint-jakobsschelpen of vegetarische tartaar met groenten en kaas. Ook de zoete gerechtjes zullen u verrassen! Elke tartaar is een explosie van verse smaken, kleuren en vitaminen. Echt iets voor fijnproevers! Deltasgeb - 62 blz
eten & drinken
Alan Rosenthal
Foolproof uit één pan
'Foolproof uit één pan' staat vol met de lekkerste eenpansgerechten in alle vormen en maten ? van stoofpotjes tot risotto en van curry's tot ovenschotels. De 60 fantastische recepten zijn zo ontwikkeld dat ze gewoon niet kunnen mislukken! Pak een pan en maak vol vertrouwen een heerlijke Thaise curry met zalm, zoete aardappel en mais, of spaghetti met venkel, citroen en munt. Of leef je uit op gebakken gember-chilirijst met varkensgehakt. Zoek je nog een perfecte zoete afsluiter van de maaltijd? Maak dan eens gebakken peren met chocolade en sinaasappel-amandelkruimels, of een heerlijke cake met aardbei, limoen en vlierbloesem. Elk recept in 'Foolproof uit één pan' garandeert een culinair hoogstandje voor koks van elk niveau. Bechtgeb - 144 blz