Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Bakboeken/Koekjes decoreren
Conchita Velloso
Koekjes decoreren
€ 12,95 Oorspronkelijke prijs was: € 12,95.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
ISBN: 9789058779854. Bindwijze: ing Taal: NL Uitgever: Forte Auteur: Conchita Velloso Paginas: 63 Categorieën: Bakboeken, Eten & drinken.
Deeg maken, dan koekjes uitsteken en bakken. Het ruikt al heerlijk… En als ze dan klaar zijn… niet opeten! Nee, eerst nog leuk decoreren! Met marsepein, fondant en Royal icing. Versier ze met roosjes, vogeltjes of hartjes. Zodat je de mooiste, vrolijkste, sjiekste en gezelligste koekjes krijgt.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Harriet Hastings
De mooiste koekjes van de Biscuiteers
Met de oogstrelende koekjes in 'De mooiste koekjes van de Biscuiteers' kan iedereen indruk maken op vrienden, familie én kinderen. De Engelse koekjesbakkers van de Biscuiteers verkopen al enkele jaren met veel succes de prachtigste koekjes in hun winkels en via internet, en nu kan men er ook thuis zelf mee aan de slag. 'De mooiste koekjes van de Biscuiteers' biedt volop ideeën en inspiratie voor elke gelegenheid. Fontaine159 blz
eten & drinken
Dosia Brewer
Dosia bakt vegan
Vegan bakken is anders, maar minstens even lekker! Met de romigheid van noten en kokos in plaats van boter, room en eieren, de luchtigheid van rijsmiddelen zoals bakpoeder en baksoda, en de binding van lijnzaad, appelmoes en tofu. En met de ontdekking van aquafaba behoren nu ook meringues en andere schuimtaarten tot de talloze vegan mogelijkheden! 'Dosia bakt vegan' is voor iedereen die houdt van bakken en geen dierlijke producten wil gebruiken. Zoals cakes, koekjes, taarten en allerlei soorten gebak ? zowel zoet als hartig. Lekker is het belangrijkste en met bakken hoort daar nu eenmaal vaak ook een royale schep suiker (of ander zoet) en een flinke lik vet bij. Je vindt in 'Dosia bakt vegan' zowel de basics zoals een super chocoladetaart, speculaas, tompoezen, bessenmuffins en brioche als recepten met een bijzondere eigen twist voor de meer avontuurlijke bakkers. Wat dacht je van appelstroopwafels, pistache-schuimtaart met basilicum of een saffraan-rijstevlaai. Ook hartig bakken komt aan bod, met bijvoorbeeld hartige taarten, crackers, brood en zoute koekjes. Fontainegeb - 192 blz
eten & drinken
Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka.Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren.De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz
eten & drinken
Jennifer Foster
Het Hagelslagboek
Hagelslag, welke Nederlander is er niet met chocolade op brood opgegroeid? Deze sprinkles zijn niet alleen heerlijk om te eten, maar maken van je eten ook nog eens een waar kunstwerk. Dat hagelslag goed in koekjes of cakejes past, weten de meesten al. Wist je dat het ook fantastisch smaakt met bacon of blauwe kaas? Of in een pittige tomatensoep of als topping op een flammkuchen? 'Het Hagelslagboek' biedt inspiratie voor vernieuwende gerechten en twists op klassieke recepten. Het boek laat zien hoe je zelf hagelslag kunt maken en hoe je hagelslag kunt gebruiken als smaakmaker in bijzondere gerechten. Spread the hagel! Jennifer Foster en Lianne Koster werken samen onder de naam Studio Cookart, waarin zij hun passie voor lekker eten en gedrevenheid iets moois te willen creëren kunnen combineren. Doordat ze beiden werkzaam zijn in de designsector benaderen zij het eten vanuit een esthetische en verrassende invalshoek. Scriptumpap - 142 blz