Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Gezondheid/Psychologie/Dictatuur van het geluk
Jeffrey Wijnberg
Dictatuur van het geluk
Onder het juk van psychologische correctheid
€ 16,99 € 7,90
Verdriet moet verwerkt worden. Verlegenheid dient bestreden te worden met een assertiviteitstraining. En slimme, zwijgzame mensen moeten zich laten testen op een stoornis in het autistisch spectrum. Met protocollen in de hand staat de hulpverlener klaar om u te onderwerpen aan een strak regime van psychologische correctheid. Even snotteren mag niet. Bang zijn ook niet. De dictatuur van het geluk schrijft voor dat uw gevoelsleven moet worden gladgestreken, om vervolgens optimistisch en constructief door het leven te gaan. Psycholoog Jeffrey Wijnberg betoogt in ‘Dictatuur van het geluk’ dat de moderne psychologische hulpverlening geen hulpverlening is, maar een dictaat van regels waar niemand baat bij heeft. Mensen zijn geen robots die geprogrammeerd kunnen worden om gelukkig te zijn. De mens wil in vrijheid zijn eigen levensstijl kiezen; zelfs als hij daar ongelukkig van wordt.
Gerelateerde producten
gezondheid

Jeffrey Wijnberg
Dagboek van een psycholoog
Meer dan eens vertelt psycholoog Jeffrey Wijnberg in zijn boeken hoe het in zijn praktijk eraan toegaat. Toch blijven veel vragen onbeantwoord. Hoe denkt hij echt over zijn patiënten, welke gebeurtenissen raken zijn persoonlijk leven? En hoe beïnvloeden zijn persoonlijke belevenissen de manier waarop hij zijn patiënten benadert? In 'Dagboek van een psycholoog' worden al deze vragen beantwoord. Over een periode van een halfjaar beschrijft Wijnberg wat hij dagelijks meemaakt in zijn praktijk. Daarmee krijgt de lezer een exclusieve inkijk in de belevingswereld van de hulpverlener. 'Dagboek van een psycholoog' heeft alles te maken met het belang dat Wijnberg hecht aan openhartigheid: 'Alleen als de psycholoog laat zien wie hij zelf is, zal ook de patiënt bereid zijn om zich echt bloot te geven.'gezondheid

Ap Dijksterhuis
Maakt geld gelukkig?
Maakt geld gelukkig? Over deze vraag wordt al gepraat zolang geld bestaat. Sommige mensen, vooral rijke, zeggen dat geld niet gelukkig maakt. Geluk zit in andere dingen, zoals liefde en vriendschap. Andere mensen beweren dat geld een beetje bijdraagt aan geluk, maar dat het boven een bepaalde mate van welvaart niets meer toevoegt. Ook denken de meesten dat het winnen van een loterij niet gelukkig maakt. Nou ja, hoogstens voor heel even. Maar kloppen al die ideeën wel? Is de rol van geld echt zo onbeduidend? Of is het vooral heel geruststellend om te denken dat geld een bescheiden rol speelt, terwijl het eigenlijk wel degelijk belangrijk is voor geluk? In 'Maakt geld gelukkig?' geeft Dijksterhuis een wetenschappelijk en eerlijk antwoord op de vraag of geld gelukkig maakt, waarbij hij resoluut afrekent met een aantal wijdverbreide misverstanden. Daarbij komen ook vele concrete vragen aan bod. Zijn rijke landen gelukkiger dan arme landen? Waarom worden we aangetrokken door geld? Maakt materialisme ongelukkig? Is de hoogte van je salaris belangrijk? Waaraan moet je je geld uitgeven om (nog) gelukkiger te worden?gezondheid

Douwe Draaisma
Vergeetboek
Waarom hebben we zo’n slecht geheugen voor dromen? Bestaat verdringen? Wat gebeurt er met gedeelde herinneringen als degene waar je die herinneringen mee deelde er niet meer is? Hoe kan het dat een collega wel uw idee heeft onthouden, maar vergeten is dat het úw idee was? De lastigste vragen die je over het geheugen kunt stellen gaan niet over het herinneren maar over vergeten, schrijft Douwe Draaisma in 'Vergeetboek . Waarom bestaat er eigenlijk geen vergeettechniek? Waarom hebben portretten de neiging onze herinneringen aan gezichten te wissen? Wat gaat er mis in de hersenen van iemand die geen gezichten kan onthouden? In 'Vergeetboek' voert Draaisma de lezer langs de theorieën over waarom het geheugen pas zo laat op gang komt, de oorzaken voor het vergeten van dromen en de verklaring voor ‘onbewust plagiaat’. Hij stelt ons voor aan Henry M., die door een geheugendefect leefde in een ‘nu’ ter breedte van een halve minuut en aan soldaat S. die zelfs zijn eigen gezicht niet kon onthouden. Draaisma schrijft over trauma en verdringing, over het vergeten dat zichzelf onzichtbaar maakt, over het herschrijven van je herinneringen bij het ouder worden.
gezondheid

Gitty Feddema
De Gouden Regels van de opvoeding
99 basisregels voor opvoeders ... waarmee ouders én kinderen weten waaraan ze toe zijn Zo reiken ouders hun kinderen een levenshouding en instelling aan, waarvan ze een leven lang plezier hebben. Helder geformuleerd. Positief, duidelijk, consequent- Gerijpte adviezen van de auteur van En als we nu weer eens gewoon gingen opvoeden. Consequente ouders met duidelijke regels en positieve aandacht geven hun kinderen een prettige jeugd. Opvoeden is gemakkelijker dan je denkt. Tenminste, als je je aan een paar eenvoudige regels houdt. En ... als je dat consequent doet.Voorbeelden? Ja is ja, en nee is nee. Kom afspraken na. Geef vaker complimenten. Wees duidelijk en voorspelbaar. Gitty Feddema, bekend van de opvoedbestseller En als we nou weer eens gewoon gingen opvoeden, schetst in 99 herkenbare, heldere regels en gedachten de praktijk waar moderne opvoeders dagelijks mee te maken kunnen krijgen. Regels over tv kijken, computeren en ruzie maken, grenzen stellen en naar bed gaan. Over rituelen, eten en bang zijn. Over belonen, omgangsvormen en buiten spelen. Over drammen, jalouzie en pesten. En nog 87 andere onderwerpen. Een heel concreet en practisch boek. Compact. Gericht op oplossingen. En principieel.