Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Fun cooking
Sofie Vanherpe
Fun cooking
koken aan tafel
€ 15,99 Oorspronkelijke prijs was: € 15,99.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
ISBN: 9789020927450.
Bindwijze:
ing
Taal:
NL
Uitgever:
Lannoo
Auteur:
Sofie Vanherpe
Paginas:
112
Categorie: Eten & drinken.
Gezellig bijpraten rond een uitnodigende eettafel blijft het recept voor een geslaagde avond met vrienden. Als gastheer en/of gastvrouw kun je, mits goed voorbereid, er evenzeer van genieten. ‘Fun Cooking’ helpt hierbij met tips en bijzondere recepten voor steengrill, fondue, gourmet of raclette, aanvullende salades en bijgerechtjes.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin. - Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer. Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen. Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen. Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken

Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok. Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.' Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder. Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.
Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka. Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren. De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz
eten & drinken

Alex Hanbuckers
Cooking (R)evolution
Tweedelige en vijftalige kunst- en kookboek van en over Alex Hanbuckers, chef-eigenaar van het Brugse Auberge Herborist. Het ene deel '(r)evolution' is een portfolio. In het andere deel 'cooking', krijgen we wel recepten, van achttien toegankelijkere gerechten (bv. ganzenleverlolly's, groene theewafeltjes, kreeftenijs, pecorino-ravioli), en ook van zes van de creaties uit het eerste deel. Geen traditionele receptuur: hoeveelheden en tijden worden aan het experiment overgelaten. Geen traditionele receptuur: hoeveelheden en tijden worden aan het experiment overgelaten. Toch zijn de recepten haalbaar voor de gevorderde hobbykok die de bewerkelijkheid niet schuwt. Slechts een handvol recepten, maar tonnen inspiratie; simpele technieken, maar niet-alledaagse resultaten. Deze vierkantige boeken, met twee afgeronde hoeken en transparante kaft in een cassette, werden heel knap vormgegeven. lannoo212 blz
eten & drinken

Kook ze! Chic
Kook Ze! Chic is het tweede nummer na Kook Ze! Snel in de nieuw opgestarte boekazine reeks van Tony Le Duc. In dit tweede nummer tonen we een selectie van chique gerechten, samengesteld door vrienden, hobbykoks en professionele koks. Ja, er zijn gerechten met kreeft, langoustine en kaviaar, maar evenzeer gerechten met haring, sprot, tomaten en aardappelen. Naast de pagina's met foto's en recepturen hebben de culinaire artikels in het magazinegedeelte terrein gewonnen. Vanaf dit tweede nummer werden er maar liefst 16 pagina's interessant culinair leesvoer toegevoegd. Pieter Van Doveren (Knack Weekend) werpt zijn kritische blik op onze chique eetgewoontes en promoveert de moestuin tot Nieuwe Chic. Willem Asaert (De Morgen) maakt ons door tien gouden, chique tips opnieuw even bewust van wat mag en niet mag. Hoe gedraag ik mij aan tafel? Hoe hou ik m'n wijnglas vast? en nog veel meer. Een driesterrenrestaurant is te duur voor je? 90 euro voor een gerecht? Jan Scheidtweiler (De Tijd) ontleedt de werkelijke kostprijs van zo'n duur gerecht en je staat versteld van wat 'slechts' de brutowinst is. Belgiës culinaire trots Peter Goossens doet er nog een schepje bovenop en laat in zijn financiële boeken kijken. Wat kost het om een driesterrenrestaurant te runnen? Ook Johannes Van Dam (Het Parool) houdt geen blad voor de mond als hij de culinaire gewoontes van de Belg en de Hollander naast elkaar zet.Wie van de twee (naties) is de grootste snob als hij gaat uit eten? Bovendien geeft Van Dam een historisch verklaring. Even bekomen van al deze culinaire emoties? Lees dan het succulente verhaal van Yves Desmet (De Morgen) : Marco Ferreri's La Grande Bouffe verbleekt na het lezen van zijn kortverhaal. Enkel de seks ontbreekt, maar dat houden we voor een volgend nummer van Kook Ze! De indringende portretten van Guy Kokken tonen mensen die ieder op zich chic bezig zijn met eten en vergeet vooral de column van Ronald Giphart (De volkskrant) niet. Chic in Nederland betekent voor velen iets anders dan Chic in België. Minestronegeb - 50 blz