Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Dieet voor een betere planeet
Hanneke van Veghel
Dieet voor een betere planeet
€ 22,99 Oorspronkelijke prijs was: € 22,99.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
Uitverkocht
ISBN: 9789048856411.
Bindwijze:
pap
Taal:
NL
Uitgever:
Carrera
Auteur:
Hanneke van Veghel
Auteur tussenvoegsel:
van
Paginas:
384
Categorie: Eten & drinken.
In ‘Dieet voor een betere planeet’ leert voedselblogger Hanneke van Veghel je aan de hand van praktische tips, slimme oplossingen en concrete do’s en dont’s je keuzes te maken die wel degelijk het verschil maken – of je nu in de Albert Heijn, de biologische supermarkt of op het erf bij een biodynamische boer staat.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Nel Schellekens
Nel. Van kop-tot-kont-chef
Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keuken Terrageb - 256 blz
eten & drinken
Xavier Martins Dias
Het ik-dieet
Als we constant last hebben van energiedips, snel terugkerende honger, spijsverteringsklachten of gewichtstoename, dan is één ding zeker: onze voeding is niet optimaal. En op zoek gaan naar nóg gezonder voedsel blijkt in deze gevallen niet de oplossing te zijn. Het ik-dieet maakt een einde aan die hopeloze zoektocht, want inmiddels is duidelijk dat 'voor iedereen gezond voedsel' niet bestaat. Of iets gezond is wordt namelijk niet alleen bepaald door de voedingsstoffen die erin zitten. Het gaat er ook om of het voor jóu gezond is, en dat hangt weer af van jouw unieke voedingsbehoeften, die worden bepaald door genetica, leefstijl en spijsvertering. Dit boek legt uit wat gezonde voeding daadwerkelijk inhoudt en hoe je erachter komt wat jij het best kunt eten. Na het lezen ervan ben je in staat om voor jezelf het beste voedingspatroon samen te stellen, of je nu vegan, glutenvrij of alles eet. Je kijk op voeding zal voorgoed veranderd zijn. Je lichaam vertelt je wat je nodig hebt, Het ik-dieet leert je ernaar te luisteren. Xavier Martin Dias studeerde bewegingswetenschappen met als specialisaties gezondheidskunde en inspanningsfysiologie. Martins Dias schrijft, doceert (onder andere bij defensie), presenteert en adviseert over voeding en training. Hij werkte onder andere voor Achmea Health, de Hogeschool van Amsterdam en Les Mills. Voor zijn eigen sportschool Akademia ontwikkelde hij een uniek voedingsprogramma, wat tot het schrijven van dit boek leidde. Prometheuspap - 288 blz
eten & drinken
Dr. Jean-Michel Cohen
Het Parijs Dieet
Afvallen en slank blijven, het lijkt soms een onmogelijke opgave. Bovendien wil je geen onhaalbaar, saai of streng dieet. 'Het Parijs dieet' bewijst dat het ook anders kan. Aan de hand van 325 eenvoudig te bereiden recepten, handige tips en praktische checklists laat vooraanstaand voedingsdeskundige Jean-Michel Cohen je kennis maken met de Parijse levensstijl. Hij legt uit waarom je worstelt met je gewicht en gaat daarbij in op fysieke, psychologische en culturele factoren die van invloed kunnen zijn op je eetgewoonten. Het geheim? Op bepaalde tijden bewust genieten van dat wat je eet, zonder bepaalde voedingsgroepen uit te sluiten. Zo is er ook ruimte je af en toe te laten gaan met bijvoorbeeld chocolade, pasta of wijn. Fontaine uitgeverspap - 284 blz
eten & drinken
Amy Ramos
Het keto-dieet compleet
Wil je afvallen en je lekkerder voelen? Zonder voortdurend calorieën te tellen? Start dan met de 75 easy ketogene recepten uit Het Keto-dieet. Inclusief handig 14 dagen maaltijdplan. 'Het keto-dieet compleet' van Amy Ramos vertelt je alles wat je wilt weten over één van de grootste dieettrends van het moment! Met dit eetpatroon, waarbij de focus ligt op koolhydraatarm en vetrijk eten, raak je snel je overtollige kilo's kwijt. Met deze internationale bestseller kan iedereen die wil starten met het keto-dieet direct aan de slag! Voor iedereen die moet of wil afvallen! Kosmospap - 158 blz


