Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Wat van fair komt…
Een eerlijk kook-en-kijkboek in samenwerking met Fair Trade Original. Drie continenten, zes landen, overvolle steden, verpletterend natuurschoon en een explosie van smaken. In het kader van het 50-jarig bestaan van Fair Trade Original bezocht Ramon Beuk over de hele wereld lokale boeren en producenten van rijst, koffie, suiker en andere levensmiddelen.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Sue Quinn
Suikervrij
In 'Suikervrij' vind je suikervrije recepten voor iedereen. We weten allemaal wel dat suiker ongezond is, maar het vermijden van suiker in voeding blijkt vaak lastiger dan gedacht. 'Suikervrij' helpt om beetje bij beetje suiker uit het dieet te bannen - onder andere door suikervrije recepten voor alledaagse producten als ketchup, brood en jam te geven, die wanneer kant-en-klaar gekocht boordevol suiker blijken te zitten. Naast deze basisrecepten staan in 'Suikervrij' recepten voor ontbijt, gebak, snacks en desserts, allemaal zonder suiker, honing of kunstmatige zoetstoffen.eten & drinken

Tessa Kiros
De Franse wereldkeuken
Op vakantie in Parijs viel het Tessa Kiros op dat de stad een smeltkroes van verschillende culturen is geworden, waarbij iedereen zijn eigen geschiedenis en smaken met elkaar deelt. Zo verandert de traditionele Franse keuken in een wereldkeuken met gerechten die bereid worden met bijzondere lokale producten en volgens lokale tradities. 'De Franse wereldkeuken' laat je kennismaken met de vele verschillende smaken van deze keuken. Kiros neemt je mee naar de Provence en Normandië, maar ze maakt ook de oversteek naar de voormalige koloniën van Frankrijk: Guadeloupe, Vietnam, Pondicherry en La Réunion. Naast de ruim 150 zeer verschillende recepten, laat Kiros je ook kennismaken met zes verschillende Franse streken en landen.eten & drinken

Nel Schellekens
Nel. Van kop-tot-kont-chef
Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keukeneten & drinken
