Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Superlekkere soufflés
Superlekkere soufflés
originele recepten voor perfect gerezen gerechtjes
€ 11,95 Oorspronkelijke prijs was: € 11,95.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
Een soufflé is heerlijk om te eten, maar ook om te maken! Het is fantastisch om soufflés onder uw ogen te zien rijzen in de oven… En met de tips in dit boek lukt het vast en zeker! Maak heerlijk hartige soufflés, zoals een klassieke kaassoufflé, een geraffineerde kreeftsoufflé met garnalen of een verrassende wortelsoufflé met chorizo, en zalig zoete soufflés met kokos, speculaas, passievrucht of karamel.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Guillaume Marinette
Zoete aardappel
Je hoeft helemaal geen ervaren kok te zijn voor de recepten in 'Zoete aardappel'. Met slechts een paar ingrediënten maak je in een handomdraai de lekkerste gerechten met zoete aardappel: van hartige en zoete taarten tot borrelhapjes, frietjes en heerlijke gezonde spreads voor op brood. Van hartige hapjes als zoete-aardappelhummus en zoete-aardappelballetjes met mozzarella tot zoete aardappelfriet met camembertdip en een prachtige bladerdeegvlecht met zoete aardappel. En met zoete gerechten als de zoete-aardappelwafels en pancakes met zoete aardappel tot de choco-pecantaart met zoete aardappel of de brownie met zoete aardappel. Citrusgeb - 72 blz
eten & drinken
Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka.Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren.De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz
eten & drinken
Meredith Baird
Kokos
Kokos - een van de lekkerste en gezondste natuurproducten - speelt een hoofdrol in dit kookboek. Kokos staat boordevol smakelijke en gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en desserts. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kokos-matcha-smoothie? Of een salade met kokos, spinazie, rozijnen en pijnboompitten? Naast de lekkere recepten wordt in Kokos ook uitgelegd wat je allemaal nog meer met deze 'noot' kunt maken, bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker, kokosolie, kokoswater, kokossap en kokosrasp. Bechtgeb - 64 blz
eten & drinken
Jennifer Foster
Het Hagelslagboek
Hagelslag, welke Nederlander is er niet met chocolade op brood opgegroeid? Deze sprinkles zijn niet alleen heerlijk om te eten, maar maken van je eten ook nog eens een waar kunstwerk. Dat hagelslag goed in koekjes of cakejes past, weten de meesten al. Wist je dat het ook fantastisch smaakt met bacon of blauwe kaas? Of in een pittige tomatensoep of als topping op een flammkuchen? 'Het Hagelslagboek' biedt inspiratie voor vernieuwende gerechten en twists op klassieke recepten. Het boek laat zien hoe je zelf hagelslag kunt maken en hoe je hagelslag kunt gebruiken als smaakmaker in bijzondere gerechten. Spread the hagel! Jennifer Foster en Lianne Koster werken samen onder de naam Studio Cookart, waarin zij hun passie voor lekker eten en gedrevenheid iets moois te willen creëren kunnen combineren. Doordat ze beiden werkzaam zijn in de designsector benaderen zij het eten vanuit een esthetische en verrassende invalshoek. Scriptumpap - 142 blz