Menu

Zrinka Oberman

Smaak van een land dat niet meer bestaat

Recepten uit voormalig Joegoslavië

 24,95  9,90

ISBN: 9789059564107. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Fontaine Auteur: Zrinka Oberman Paginas: 144 Categorie: .

Gerelateerde producten

eten & drinken

Ria Loohuizen

Bes boven bes

'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin. - Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer. Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen. Metagegevens •           Fontaine •           Paperback •           160 pagina’s •           ISBN 9789059564527 •           NUR: 440 - Eten & drinken algemeen •           Genre: Koken, tuinboeken •           Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen. Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam.  
 19,95  7,90
Verder lezen

eten & drinken

Joie de Vivre

Een heerlijk boek vol recepten voor een geïnspireerd leven.  Prachtig, inspirerend kookboek waar de liefde voor gezond en mooi eten vanaf straalt. Met ruim 100 heerlijke, originele recepten, persoonlijke verhaaltjes en schitterende styling en fotografie.  Van de schrijfster en fotografe van het populaire blog La Tartine Gourmande Béatrice Peltre groeide op op het platteland van Noordoost-Frankrijk en woont tegenwoordig in Boston. Ze is freelance receptenschrijver, stylist en fotograaf. Haar prijswinnende blog LaTartineGourmande.com wordt dagelijks door vele liefhebbers wereldwijd gelezen. Recensie: De auteur van dit verzorgde kookboek is afkomstig uit Frankrijk en woont al jaren in Amerika. Ze doet uitgebreid verslag van haar dagelijkse leven daar en vertelt over haar jeugd in Frankrijk, waar ze al vroeg gefascineerd raakte door alles wat met eten te maken heeft. Haar kookstijl is origineel, sterk Frans georiënteerd, beïnvloed door talrijke buitenlandse reizen. De receptuur is opvallend bewerkelijk, ook als een gerecht er op het eerste gezicht eenvoudig uitziet. Omdat de auteur glutenvrij kookt, werkt zij met nauwkeurig afgemeten mengsels van allerlei, soms lastig verkrijgbare meelsoorten die niet probleemloos te vervangen zijn door gewone meel of bloem. Ook gebruikt zij veel verschillende ingrediënten en veel kookgerei van nauwkeurig opgegeven formaat. Uit alles is duidelijk dat de auteur zich richt op fanatieke kokers met veel tijd, geduld, kennis van zaken en de juiste apparatuur. De foto's van de gerechten zijn fraai. Geen gemakkelijk boek, maar voor gevorderde koks een echte uitdaging. Zie ook het Engelstalige blog van de auteur: www.latartinegourmande.com. Metagegevens •           Fontaine •           Gebonden •           328 pagina’s •           ISBN 9789059564695 •           NUR: 440 - Eten & drinken algemeen •           Genre: Koken •           Trefwoorden: Franse keuken, letartinegourmande, glutenvrij Over de auteur: Béatrice Peltre groeide op op het platteland van Noordoost-Frankrijk en woont tegenwoordig in Boston. Ze is freelance receptenschrijver, stylist en fotograaf. Haar prijswinnende blog
LaTartineGourmande.com wordt dagelijks door vele liefhebbers wereldwijd gelezen. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.  
 27,95  12,50 Verder lezen

eten & drinken

Martin Morales

Ceviche

Breng de kleuren, smaken en texturen van Peru naar je eigen eettafel! Het boek 'Ceviche' valt al direct op door de geweldige kaft die aanvoelt als keukentegels. 'Ceviche' is een stoer kookboek met stevig papier dat echt past bij de recepten die hierin staan. Peruaans koken was nog nooit zo gemakkelijk! Dit boek heeft van The Sunday Times de titel Book of the Year ontvangen, en dat is niet onterecht. 'Ceviche' staat voor voorgerechten, wat zeker terug komt in het boek. Maak bijvoorbeeld eens een lekkere ‘’ceviche de mango’’. Ook voor de vegetarische eters is genoeg te doen, met een heel hoofdstuk gewijd aan vegetarisch koken. Het mag duidelijk zijn dat dit typisch een kookboek is waar anderen jaloers op worden als jij dit unieke boek tevoorschijn haalt! Uitgever: Fontaine Uitvoering: GEB Aantal pag.: 254 ISBN 9789077902134 NUR 442 Trefwoorden: Peruaanse recepten; Zuid-Amerika; 100 heerlijke recepten Illustraties: ja Over de auteur Martin Morales werd geboren in Lima, Peru en begon op 11-jarige leeftijd met koken. Hij is één van de oprichters van Apple’s iTunes en was werkzaam bij Disney Music. In 2010 nam hij ontslag en besloot hij om zich toe te leggen op zijn passie voor koken en de Peruaanse keuken. Twee jaar later was het restaurant Ceviche een feit. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.  
 29,95  12,50
Verder lezen

eten & drinken

Jonnie Boer

Puurder

Puurder + wijnspijsbijbeltje – N. Koreman & Jonnie Boer De kookwijze van chef-, meester- en sterrenkok Jonnie Boer komt voort uit zijn jeugd als jongen opgroeiend in Giethoorn. Vissen, jagen, stropen dat is wat hij graag en veel deed en waar hij graag over vertelt. Boer werkt uitsluitend met seizoensproducten van regionale oorsprong. ‘Puurder’, over de gastronomie van een van de fijnste restaurants van Nederland is door de prachtige fotografie van culinair fotograaf Jan Bartelsman ook een lust voor het oog. Extraatje bij het boek ‘Puurder’ is een apart aangebrachte kleine uitgave met als titel ‘Wijnspijsbijbeltje’ van Thérèse Boer-Tausch, waarin resultaten van wijnproeverijen worden beschreven en in waar het bijzonder aandacht wordt besteed aan wijn-spijs combinaties. Nog enkele exemplaren beschikbaar. Metagegevens ·         WBooks ·         Hardback ·         160 pagina’s ·         ISBN 9789040095160 ·         NUR: 440 – Eten en drinken algemeen ·         Genre: Kookboeken ·         Trefwoorden: Jonnie Boer, Librije, Thérèse Boer-, chefkok, Jan Bartelsman, wijn-spijscombinatie Recensie De recepten in 'Puurder' zijn verdeeld in vijf seizoenen, ieder seizoen verbeeld in tekeningen van de groeiende buik van Jonnies vrouw Therese. Tussen de seizoenen in informatie over de manier waarop gekozen wordt voor inkoop en behandeling van ingrediënten, de opvattingen van Jonnie Boer over zijn werk, de gerechten op de kaart enz. Deze informatie is geïllustreerd met sfeervolle zwart witfoto's. De receptuur geeft een juiste indruk van het meesterschap van Jonnie Boer maar is bepaald niet eenvoudig, omdat wordt uitgegaan van een grote kookervaring. De knappe kleurenfoto's geven een uitstekende indruk van de gerechten. In de hard kartonnen omslag is een rechthoek uitgesneden waarin precies een klein wijnboekje past, beschermd door een losse, doorzichtige plastic kaft, geschreven door Therese Boer-Tausch, gastvrouw/sommelier in het restaurant. De informatie over wijn is goed, niet pretentieus en sluit mooi aan bij het boek. Auteur Jonnie Boers grootvader was beroepsvisser en bracht hem het vissen op paling, snoek en snoekbaars bij. Hij begon als kok in een restaurant in de Overijsselse stad Steenwijk. Op vierentwintigjarige leeftijd werd hij chef-kok bij De Librije en enkele jaren later kochten Boer en zijn vrouw Thérèse het restaurant, waarna hem in 1993 de eerste Michelinster werd toegekend. Op zijn 33e, in 1999, volgde de tweede ster en daarmee was hij de jongste tweesterrenkok in Nederland. In 2004 was De Librije, na Parkheuvel in Rotterdam, het tweede restaurant in Nederland dat een derde ster kreeg. De natuur geldt als Jonnie Boers inspiratiebron. In 2008 openden Jonnie en Thérèse een hotel in de oude gevangenis, het zogenaamde Spinhuis van Zwolle, nu genaamd Librije's Hotel. Daar is ook Librije's Atelier ondergebracht, de kook- en wijnschool van Jonnie en Thérèse. Vanaf 2010 stelde Boer de businessclassmenu's samen van de KLM, in samenwerking met Maarten Magielse. Door GaultMillau kreeg hij in de gids voor 2013, ex aequo met chef Sergio Herman, de Grand Prestige Award toegekend. In 2015 verliet 'De Librije' het vroegere boekenhuis en opende een nieuwe locatie in het 'Librijes Hotel'.    
 69,95  19,90
Verder lezen