Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Filosofie & religie/Religie/Nederland en de islam
Deze bundel verscheen voor het eerst in 1911 en is nog steeds uiterst actueel. Snouck beschrijft de islam gedegen en glashelder. De autoriteiten in het toenmalige Nederlands-Indië zaten met hetzelfde probleem als Den Haag tegenwoordig in eigen land. Wat te doen met radicale elementen? Moeten we eigen imams opleiden? Hoe groot is de invloed van het Arabisch schiereiland op de islamitische bevolking? Waar ligt de grens van de gewetensvrijheid? De heldere antwoorden van Snouck uit 1911 verdienen nog steeds een breed publiek.
Gerelateerde producten
filosofie & religie

Marcel Hulspas
Wie is er bang voor Mohammed?
Is de islam gevaarlijk? Wil ze echt de wereld veroveren? Kunnen terroristen hun gruwelijke daden écht rechtvaardigen met een beroep op de Koran? En zaken als eerwraak, kledingvoorschriften, uithuwelijken, lijfstraffen, jihadisme... hoe zit het daar mee? Is dat allemaal islam? Of is de islam een religie van vrede? En hoeveel vrouwen mag een moslim eigenlijk hebben. In 'Wie is er bang voor Mohammed?' gaat in op actuele ontwikkelingen. Er wordt uitgelegd hoe de islam 'werkt'. Hoe imams omgaan met de bronnen van de islam, en zo tot controversiële uitspraken kunnen komen.filosofie & religie

Dick Douwes
De Islam
De islam staat volop in de aandacht, vaak als een probleem. De opkomst van gewelddadige bewegingen als Al?Qa'ida en Islamitische Staat heeft de reputatie van de islam geen goed gedaan. Ook in het debat over integratie wordt de islam vooral gezien als een belemmering. Voor de 'gewone' moslim is het daarom lastig geworden om gewoon moslim te zijn in Nederland.filosofie & religie

Awraham Soetendorp
Kinderen van Abraham
Deze door rabbijn Soetendorp, de christelijke theologe Maria de Groot en de islamitische geestelijke Van Bommel samengestelde bundel bevat verhalen en enkele gedichten rondom de thema's licht, liefde, geweld, vrede, hoop, recht en onrecht, dood, nieuw leven, tijd en eeuwigheid, zoals deze in de joodse, christelijke en islamitische traditie vertolkt zijn.Een enkele tekst is nieuw, maar de meeste teksten zijn hervertellingen van oudere verhalen, zoals bijvoorbeeld Abrahams verdrijving van Hagar en Ismael (Genesis 21), de Beatrijs of (uit de islamitische traditie) de verliefde houthakker. Het boek bevat geen illustraties. De bundel wil bijdragen aan de ontmoeting tussen joden, christenen en moslims.
Met bronvermelding en aantekeningen. Het boek is, behalve voor volwassenen, ook geschikt voor kinderen vanaf circa 12 jaar.
esoterie & spiritualiteit
