Michiel Bussink
Lekker landschap
Smullen van bos en veld
€ 19,95 Oorspronkelijke prijs was: € 19,95.€ 7,90Huidige prijs is: € 7,90.
ISBN: 9789492077080. Bindwijze: pap Taal: NL Uitgever: Trichis Auteur: Michiel Bussink Paginas: 195 Categorieën: Eten & drinken, Natuur.
Lekker wandelen en fietsen biedt meer dan een frisse neus en beweging want buiten is er genoeg te vinden om thuis een lekkere salade, stamppotje, toetje en jams mee te maken. De belangstelling hiervoor is groeiende. ‘Lekker landschap’ is een nuttige handleiding over wat er gedaan kan worden met bijvoorbeeld bramen, paardenbloemen, zevenblad, muur, dovenetel, de vlier, pinksterbloemen en met noten en paddenstoelen. Afgewisseld met interviews met wildplukkers, diverse wandelingen en met lekkere en verrassende recepten.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin.- Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer.Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen.Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen.Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'.Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken
Marjolaine Daguerre
Noten
Noten zijn ontzettend gezond en kunnen ons dagelijks van belangrijke voedingsstoffen voorzien. Voedingsvezels, gezonde vetten, vitamines, mineralen: alles zit erin. De recepten in 'Noten' laten deze veelzijdigheid zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van hartige koffiebroodjes met pinda, bacon en pruimen, risotto met amandelpasta en gebakken sint-jakobsschelpen of amandel-macadamiacakejes met citroenvulling? Er valt in de keuken wat noten betreft nog veel te ontdekken: van cashewnoten kun je bijvoorbeeld heerlijke 'kaas' maken, in een risotto kan room worden vervangen door amandelpasta en van noten is plantaardige melk te maken. Noten behoren daarnaast volgens de Schijf van Vijf tot de dagelijks noodzakelijke voeding en leveren belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine B1, vitamine E en ijzer. Bechtgeb - 72 blz
eten & drinken
Niki Webster
Rebels lekker!
In 'Rebels lekker!' vind je meer dan 100 verrassende, voedzame recepten voor vegans die klaar zijn met de zoveelste vegaburger. Waarom geen romige curry, of een tosti met pindakaas en gekaramelliseerde banaan als ontbijt? Niki Webster, online beter bekend als Rebel Recipes, wil met haar recepten laten zien dat veganistisch eten helemaal niet saai is. Op de vele reizen die ze maakte deed ze inspiratie op voor rebelse recepten met creatieve, plantaardige combinaties voor elk moment van de dag. Roer bijvoorbeeld eens wat tahin en cacao door je overnight oats met bramen, en geef die pizzabodem een Indiase twist met masala en muntyoghurt. En hadden we de lemoncurd-tijmtaart al genoemd? Rebels lekker! Bechtgeb - 288 blz
eten & drinken
Pascalle Bonnier
Nootje
Noten zijn gezond, lekker en veelzijdig. Maar wat kán er eigenlijk allemaal mee? In 'Nootje' laten Pascalle Bonier en Mathijs Kok zien dat er met noten van alles mogelijk is. Van amandelpasta tot kastanjesoep en van walnotenhummus tot hazelnootparfait. Noten zijn er voor elk moment van de dag! Pascalle Bonnier en Mathijs Kok schreven samen het populaire kookboek 'Havermoutje' en lieten overtuigend zien dat havermout niet alleen 's ochtends als pap gegeten kan worden, maar ook heel lekker is in lunch, diner of nagerecht. In 'Nootje' laten ze met net zoveel enthousiasme hetzelfde principe los op noten. Carrera culinairgeb - 232 blz