Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Koken verdomme
Weinigen weten dat acteur Filip Peeters (Loft, Penoza, Tatort) ooit met ambitie de culinaire wereld is ingestapt. In dit kinderkookboek gaat hij aan de slag met 16 jonge souschefs. Opdracht: leer je lievelingskostje klaarmaken. Wedden dat ook mama’s en papa’s stiekem met dit instapboek aan de slag gaan?
Gerelateerde producten
eten & drinken

Ellemieke Vermolen
Ellemieke’s familie kookboek
In dit boek toont Ellemieke Vermolen hoe ze haar kinderen gezond laat eten en van welk gerecht ze beter slapen. Al haar gerechten zijn met liefde bereid. Of wil je niet weten met welk gerecht zij Sergio Herman's hart heeft gewonnen? Twee boeken samen. Een kookboek voor de ouders en een Doe-Boek voor de kinderen. Terwijl mama of papa het eten klaarmaakt, gaan de kinderen aan de slag met knutselen. Ellemieke's familie kookboek vormt een duo met het Doe-Boek BEET!. Terwijl mama of papa kookt, kunnen de kinderen een knutselwerk maken om de tafel te versieren, om de keuken mooier te maken of om oma te foppen.eten & drinken

Lien Willaert
Mijn kind eet gezond?
?Ik lust dat niet!? Die vreselijke zin. Lien Willaert had het nooit voor mogelijk gehouden dat die woorden zo vaak uit de mond van haar dochter zouden komen. Hoe gezonder er gekookt werd, hoe 'minder honger' Anna had. Iedere moeder wil haar kind verwennen met het allerbeste en het allergezondste, maar hoe maak je groenten aantrekkelijker dan een boterham met choco? Hoe leer je je kind zo snel mogelijk allerlei smaken kennen? Hoe leer je het gezond eten? en bovenal daarvan genieten? Een nieuwe uitdaging die Lien met tomeloze creativiteit aangaat. Meer dan 60 recepten die door jong en oud op gejuich zullen worden onthaald. Een absolute must in de keuken van hedendaagse mama's en papa's.eten & drinken

Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok. Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.' Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder. Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.
Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka. Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren. De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader.eten & drinken
