Menu

Nanneke Schreurs

Gezond aan tafel

Koken, eten en leven met de seizoenen

 24,95  7,90

ISBN: 9789038924793. Bindwijze: pap Taal: NL Uitgever: Elmar Auteur: Nanneke Schreurs Paginas: 312 Categorie: .

Gerelateerde producten

eten & drinken

Ria Loohuizen

Bes boven bes

'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin. - Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer. Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen. Metagegevens •           Fontaine •           Paperback •           160 pagina’s •           ISBN 9789059564527 •           NUR: 440 - Eten & drinken algemeen •           Genre: Koken, tuinboeken •           Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen. Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'. Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren. Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam.  
 19,95  7,90
Verder lezen

eten & drinken

Zrinka Oberman

Smaak van een land dat niet meer bestaat

Smaak van een land dat niet meer bestaat. Recepten uit voormalig Joegoslavië – Zrinka Oberman en Goran Todorovic ‘Smaak van een land dat niet meer bestaat’ is een persoonlijk culinair plakboek vol smaken en herinneringen. Het bijzondere karakter van de keuken van voormalig Joegoslavië werd mede bepaald door de natuur en de geschiedenis. Aan de kust zijn veel invloeden van de Mediterrane keuken te vinden; in het binnenland hebben het Ottomaanse Rijk in het zuidoosten en Oostenrijk-Hongarije in het noordwesten hun sporen nagelaten. Al deze invloeden werden in een pan met de naam Joegoslavië gemengd en leverden de bijzondere recepten op die in dit boek zijn opgetekend. Metagegevens • Fontaine • Hardback • 144 pagina’s, met illustraties • ISBN 9789059564107 • NUR 440 – Eten en drinken • Genre: Eten & Drinken • Trefwoorden: Joegoslavische keuken, koken, overige landen, recepten Recensie Partners Oberman en Todrović, beiden afkomstig uit voormalig Joegoslavië en gevlucht voor de burgeroorlog in de jaren negentig van de 20e eeuw, hebben in Nederland een carrière opgebouwd in fotografie, styling en foodstyling. In het boek zijn herinneringen opgenomen aan hun moederland in de vorm van foto's, tekstjes en traditionele recepten. Het is een persoonlijk document en ode het aan Joegoslavië van weleer. De receptuur is duidelijk beschreven; de receptnaam staat zowel in het Joegoslavisch als Nederlands als fonetisch. Meer dan een kookboek door de persoonlijke verhalen en kiekjes van de schrijvers over hun moederland. Mieke van Laarhoven Auteur Zrinka Oberman en Goran Todorovic zijn partners in werk en privé. Beiden komen oorspronkelijk uit een land dat niet meer bestaat - Joegoslavië. Zij kwamen naar Nederland als econoom en jurist, maar gingen in Nederland de creatieve richting op: fotografie, styling en foodstyling. In ‘Smaak van een land dat niet meer bestaat’ laten ze ons een kijkje nemen in hun persoonlijke herinneringen over het eten uit de tijd toen ze in Joegoslavië woonden. Uitgever Fontaine Uitgevers geeft boeken uit op het gebied van koken, geschiedenis en cultuur, wetenschap en techniek, natuur, jeugd en meer. De nadruk ligt bij goed verzorgde, mooi uitgegeven boeken met een sterke inhoud zoals bij ‘Smaak van een land dat niet meer bestaat’. Fontaine Uitgevers maakt al zijn uitgaven met veel liefde, en dat zie je aan het resultaat. Fontaine Uitgevers bestaat sinds 2002 en is gevestigd in Hilversum.
 24,95  9,90
Verder lezen

eten & drinken

Jonnie Boer

Puurder

Puurder + wijnspijsbijbeltje – N. Koreman & Jonnie Boer De kookwijze van chef-, meester- en sterrenkok Jonnie Boer komt voort uit zijn jeugd als jongen opgroeiend in Giethoorn. Vissen, jagen, stropen dat is wat hij graag en veel deed en waar hij graag over vertelt. Boer werkt uitsluitend met seizoensproducten van regionale oorsprong. ‘Puurder’, over de gastronomie van een van de fijnste restaurants van Nederland is door de prachtige fotografie van culinair fotograaf Jan Bartelsman ook een lust voor het oog. Extraatje bij het boek ‘Puurder’ is een apart aangebrachte kleine uitgave met als titel ‘Wijnspijsbijbeltje’ van Thérèse Boer-Tausch, waarin resultaten van wijnproeverijen worden beschreven en in waar het bijzonder aandacht wordt besteed aan wijn-spijs combinaties. Nog enkele exemplaren beschikbaar. Metagegevens ·         WBooks ·         Hardback ·         160 pagina’s ·         ISBN 9789040095160 ·         NUR: 440 – Eten en drinken algemeen ·         Genre: Kookboeken ·         Trefwoorden: Jonnie Boer, Librije, Thérèse Boer-, chefkok, Jan Bartelsman, wijn-spijscombinatie Recensie De recepten in 'Puurder' zijn verdeeld in vijf seizoenen, ieder seizoen verbeeld in tekeningen van de groeiende buik van Jonnies vrouw Therese. Tussen de seizoenen in informatie over de manier waarop gekozen wordt voor inkoop en behandeling van ingrediënten, de opvattingen van Jonnie Boer over zijn werk, de gerechten op de kaart enz. Deze informatie is geïllustreerd met sfeervolle zwart witfoto's. De receptuur geeft een juiste indruk van het meesterschap van Jonnie Boer maar is bepaald niet eenvoudig, omdat wordt uitgegaan van een grote kookervaring. De knappe kleurenfoto's geven een uitstekende indruk van de gerechten. In de hard kartonnen omslag is een rechthoek uitgesneden waarin precies een klein wijnboekje past, beschermd door een losse, doorzichtige plastic kaft, geschreven door Therese Boer-Tausch, gastvrouw/sommelier in het restaurant. De informatie over wijn is goed, niet pretentieus en sluit mooi aan bij het boek. Auteur Jonnie Boers grootvader was beroepsvisser en bracht hem het vissen op paling, snoek en snoekbaars bij. Hij begon als kok in een restaurant in de Overijsselse stad Steenwijk. Op vierentwintigjarige leeftijd werd hij chef-kok bij De Librije en enkele jaren later kochten Boer en zijn vrouw Thérèse het restaurant, waarna hem in 1993 de eerste Michelinster werd toegekend. Op zijn 33e, in 1999, volgde de tweede ster en daarmee was hij de jongste tweesterrenkok in Nederland. In 2004 was De Librije, na Parkheuvel in Rotterdam, het tweede restaurant in Nederland dat een derde ster kreeg. De natuur geldt als Jonnie Boers inspiratiebron. In 2008 openden Jonnie en Thérèse een hotel in de oude gevangenis, het zogenaamde Spinhuis van Zwolle, nu genaamd Librije's Hotel. Daar is ook Librije's Atelier ondergebracht, de kook- en wijnschool van Jonnie en Thérèse. Vanaf 2010 stelde Boer de businessclassmenu's samen van de KLM, in samenwerking met Maarten Magielse. Door GaultMillau kreeg hij in de gids voor 2013, ex aequo met chef Sergio Herman, de Grand Prestige Award toegekend. In 2015 verliet 'De Librije' het vroegere boekenhuis en opende een nieuwe locatie in het 'Librijes Hotel'.    
 69,95  19,90
Verder lezen