Menu

Raden Mas Haryo Soerjosoeparto

De grote reis van prins Soeparto

Java-Nederland, 14 juni-17 juli 1913

 28,50  7,90

ISBN: 9789061006862. Bindwijze: ing Taal: NL Uitgever: Ad. Donker Auteur: Raden Mas Haryo Soerjosoeparto Paginas: 166 Categorie: .

Gerelateerde producten

literatuur & thrillers

Raoul de Jong

Miracoloso

Miracoloso – Raoul de Jong Een wonderlijke reis door Italië. In de verhalen in ‘Miracoloso’ wordt op hilarische wijze het echte Italië getoond: het Italië waar je in moet willen zien om het te geloven. Raoul en Gianluca reizen van het noorden  naar het zuiden van Italië, het waar Gianluca vandaan komt. Ze besluiten net voor hun vertrek uit Milaan dat het lot moet bepalen hoe hun reis zal verlopen. Daarvoor willen ze op het station een amulet kopen dat hun de weg moet wijzen tijdens de reis. Ze hebben de keuze tussen een amulet van Maria of een van de heilig verklaarde monnik Padre Pio. Maar welke te kiezen? 'Het lot moest kiezen, niet wij. En dat deed het, in de vorm van een kleine Milanese oma met een blond koninginnenkapsel. "Ze zijn allebei heel miracoloso," fluisterde ze op een samenzweerderig toontje, "maar Padre Pio net een beetje meer".' De amulet leidt Raoul en Gianluca door de wondere wereld van Italië. De wereld van modefeestjes, familie, naaktstranden, ambachtelijke pizzabakkers en gebarentaal, maar vooral de wereld waar mensen nog geloven in wonderen. Metagegevens ·         Prometheus ·         Paperback ·         100 pagina’s ·         ISBN 9789044611915 ·         NUR: 300 – literaire fictie algemeen ·         Genre: Fictie ·         Trefwoorden: Italië, Raoul de Jong Recensie Met elke reis naar Italië zit dit boekje in mijn handbagage. Het is vlot, grappig en zeer inspirerend en met elke keer lezen ben ik weer een beetje jaloers op de miracoloso beschreven reis die zíj gemaakt hebben. Auteur Raoul de Jong is een Nederlands auteur, columnist, programmamaker en danser. Zijn werk kenmerkt zich door een humoristische, autobiografische en spirituele toon. Uitgever Het fictie-fonds van Prometheus heeft een indrukwekkende lijst grote schrijvers onder zijn vleugels. Dat zijn beroemde Nederlandstalige auteurs als Connie Palmen, Maxim Februari, Griet Op de Beeck, Herman Brusselmans, Jean Pierre Rawie, Menno Wigman en Tom Lanoye, maar ook  gevierde buitenlandse schrijvers als Umberto Eco, Tom Wolfe, Michael Cunningham, Sandro Veronesi, Jonathan Franzen, Jeffrey Eugenides en Zadie Smith. Jaarlijks vinden zowel langverwachte bestsellers als verborgen juweeltjes via Prometheus hun weg naar de boekhandel.
 15,00  5,00
Verder lezen

reizen

Chris Vervliet

Het echte Zuid-Afrika

Het echte Zuid-Afrika – Chris Vervliet Ga je naar Zuid-Afrika? Dan is ‘Het echte Zuid-Afrika’ de perfecte begeleider op je reis door dit uitgestrekte land met zijn vele variaties in landscheppen. Chris Vervliet vertelt over de geografische bijzonderheden van Zuid-Afrika en geeft je talloze tips en aanwijzingen. In het eerste deel van ‘Het echte Zuid-Afrika’ wordt ingegaan op de geschiedenis van het land zoals de periode als Nederlandse kolonie (1652-1806), de Boerenoorlog en de Apartheid. Het tweede gedeelte is uitgebreider en behandelt in 22 hoofdstukken de verschillende regio's van dit land. Johannesburg en Pretoria en omgeving, het Krugerpark, Kwazulu-Natal, Vrystaat en uiteraard de Kaapprovincie. Bij elk hoofdstuk zijn aparte kaders met informatie over bereikbaarheid en andere toeristische gegevens. Behalve een register bevat de uitgave vele informatieve thematische kaartjes en landschapsfoto's in kleur. Metagegevens ·         Davidsfonds ·         Paperback ·         325 pagina’s ·         ISBN 9789058267108 ·         NUR: 500 – Reizen algemeen ·         Genre: Reisgids ·         Trefwoorden: Zuid-Afrika, reisgids Auteur In 1981 bezocht Chris Vervliet Zuid-Afrika voor het eerst. Op dat ogenblik was het vooral het controversiële in het land dat hem aantrok. In 1983 bezocht hij Zuid-Afrika een tweede maal als voorbereiding op zijn licenciaatsthesis economie, die handelde over de industriële decentralisatie in Zuid-Afrika. Later, tussen 1986 en 1988, verbleef Chris Vervliet in Zuid-Afrika voor onderzoek in politieke wetenschappen aan de Universiteit van Stellenbosch (Master of Arts). Tijdens zijn studentenjaren heeft hij veel rondgereisd, zowel in Zuid-Afrika als in andere landen in Zuidelijk Afrika (Zimbabwe, Botswana, Lesotho, Swaziland, Mozambique, Zambië, Malawi…). In die periode was hij vooral geïnteresseerd in de geschiedenis, de politiek en de economie van het land. Doorheen deze jaren heeft hij het land geleidelijk onderhuids zien veranderen. Geleidelijk is zijn belangstelling ook verschoven naar het landschappelijke. Het Zuid-Afrikaanse landschap is bijzonder boeiend omdat je er een groot deel van de geschiedenis van de planeet aarde in kunt ontdekken. Sinds zijn schooljaren is Chris Vervliet amateur-astronoom. Wat hem bezighoudt, is de vraag: hoe is het landschap ontstaan en geëvolueerd tot wat het vandaag is. Het antwoord op deze vraag omvat niet alleen miljarden jaren geologische geschiedenis, maar ook een aanzienlijke brok menselijke geschiedenis. Sinds 1994 heeft Vervliet Zuid-Afrika geregeld opnieuw bezocht, onder meer als reisbegeleider. Uitgever Boeken, cd’s, e-books die even gevarieerd zijn als het leven zelf, met focus op geschiedenis en kunst. Maar ook lifestyle, actualiteit, zingeving, toerisme en andere thema’s zitten in het aanbod, net als kinder- en jeugdboeken.
 24,00  7,90
Verder lezen