Menu

Bettina Matthaei

Creatief koken met groenten

Verrassende vegetarische recepten voor elk seizoen

 24,95  9,90

ISBN: 9789044745535. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Deltas Auteur: Bettina Matthaei Paginas: 191 Categorie: .

Gerelateerde producten

eten & drinken

Zrinka Oberman

Smaak van een land dat niet meer bestaat

Smaak van een land dat niet meer bestaat. Recepten uit voormalig Joegoslavië – Zrinka Oberman en Goran Todorovic ‘Smaak van een land dat niet meer bestaat’ is een persoonlijk culinair plakboek vol smaken en herinneringen. Het bijzondere karakter van de keuken van voormalig Joegoslavië werd mede bepaald door de natuur en de geschiedenis. Aan de kust zijn veel invloeden van de Mediterrane keuken te vinden; in het binnenland hebben het Ottomaanse Rijk in het zuidoosten en Oostenrijk-Hongarije in het noordwesten hun sporen nagelaten. Al deze invloeden werden in een pan met de naam Joegoslavië gemengd en leverden de bijzondere recepten op die in dit boek zijn opgetekend. Metagegevens • Fontaine • Hardback • 144 pagina’s, met illustraties • ISBN 9789059564107 • NUR 440 – Eten en drinken • Genre: Eten & Drinken • Trefwoorden: Joegoslavische keuken, koken, overige landen, recepten Recensie Partners Oberman en Todrović, beiden afkomstig uit voormalig Joegoslavië en gevlucht voor de burgeroorlog in de jaren negentig van de 20e eeuw, hebben in Nederland een carrière opgebouwd in fotografie, styling en foodstyling. In het boek zijn herinneringen opgenomen aan hun moederland in de vorm van foto's, tekstjes en traditionele recepten. Het is een persoonlijk document en ode het aan Joegoslavië van weleer. De receptuur is duidelijk beschreven; de receptnaam staat zowel in het Joegoslavisch als Nederlands als fonetisch. Meer dan een kookboek door de persoonlijke verhalen en kiekjes van de schrijvers over hun moederland. Mieke van Laarhoven Auteur Zrinka Oberman en Goran Todorovic zijn partners in werk en privé. Beiden komen oorspronkelijk uit een land dat niet meer bestaat - Joegoslavië. Zij kwamen naar Nederland als econoom en jurist, maar gingen in Nederland de creatieve richting op: fotografie, styling en foodstyling. In ‘Smaak van een land dat niet meer bestaat’ laten ze ons een kijkje nemen in hun persoonlijke herinneringen over het eten uit de tijd toen ze in Joegoslavië woonden. Uitgever Fontaine Uitgevers geeft boeken uit op het gebied van koken, geschiedenis en cultuur, wetenschap en techniek, natuur, jeugd en meer. De nadruk ligt bij goed verzorgde, mooi uitgegeven boeken met een sterke inhoud zoals bij ‘Smaak van een land dat niet meer bestaat’. Fontaine Uitgevers maakt al zijn uitgaven met veel liefde, en dat zie je aan het resultaat. Fontaine Uitgevers bestaat sinds 2002 en is gevestigd in Hilversum.
 24,95  9,90
Verder lezen