Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Chefkoks/Chefs in art
BBQ-recepten van bekende Belgische chefs; Felix Alen, Roland Van Koeckhoven, Peter Van Asbroeck, Wim Ballieu, Kurt Dekoninck. Dat barbecueën ook op gastronomisch hoogstaand niveau mogelijk is, bewijzen deze chefs.
Gerelateerde producten
eten & drinken

Frank Fol
Echte chefs doen het buiten
Frank Fol , Claudia Allemeersch, Felix Alen en Kurt Dekoninck koken buiten. Lekker gezellig kokkerellen boven een kampvuur in putje winter, een lekker bbq festijn in het herfstbos of gewoon zomergerechtjes op de bbq in je eigen tuin: als je het maar buiten kunt doen! Deze vier topchefs doén het en hoe! Ze geven hun beste outdoorrecepten prijs en geven originele tips voor elk buitenfestijn.eten & drinken

Stefaan Daeninck
Duvel à la carte
Koken met bier is niet langer voorbehouden aan streekgebonden, wat boerse keukens: topkoks laten zich graag inspireren door (Belgische) speciaalbieren als Duvel, Vedett, Bel Pils en Steendonk en het abdijbier Maredsous die allemaal worden gebrouwen door Duvel Moortgat. Vooraf kort wat brouwerijgeschiedenis en een karakteristiek van deze bieren, gevolgd door recepten van topkoks uit Belgie, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ze worden allemaal kort voorgesteld met aandacht voor hun uitgangspunten, kookfilosofie enz. waarna 2-3 recepten volgen. Die recepten zijn van een pittig niveau, deels voor ervaren thuis- en/of hobbykoks goed uitvoerbaar, anderen vereisen een professionele vaardigheid. Het boek leest prettig, de recepten zijn overzichtelijk met de benodigdheden in de binnenmarge, daarnaast de bereidingswijze en aanwijzingen voor de bordschikking. Geïllustreerd met foto's van de chefs, de recepten met prachtige foto's in kleur. Voorin een uitgebreide inhoudsopgave, geen receptenregister. Voor bier- en kookliefhebbers een inspirerende uitdaging.eten & drinken

Erik Verdonck
Bierstronomie
De Belgische biercultuur is door UNESCO erkend als immaterieel werelderfgoed. De Belgische brouwerijen, bieren en brasseries staan daar met stip genoteerd. 'Bierstronomie' laat je genieten van de beste brasseriegerechten waarmee onze Belgische bieren zo heerlijk harmoniëren. We nemen je mee naar 21 brouwerijen over het hele land en laten de smaakmeesters zelf aan het woord: de brouwers vertellen over hun passie voor bier, de chefs over hun liefde voor koken. Elke chef biedt ook een heerlijk bierpairing-menu aan, waarin Belgische bieren de aroma's en smaken van het gerecht versterken of er net een spannend contrast mee vormen. Zo kun je ook zelf de eindeloze culinaire mogelijkheden van bier ontdekken!eten & drinken
