Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Chefkoks/Chefs in Art
Felix Alen
Chefs in Art
BBQ-recepten
€ 24,99 Original price was: € 24,99.€ 9,90Current price is: € 9,90.
ISBN: 9789401425988. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Lannoo Auteur: Felix Alen Paginas: 176 Categories: Chefkoks, Eten & drinken.
BBQ-recepten van bekende Belgische chefs; Felix Alen, Roland Van Koeckhoven, Peter Van Asbroeck, Wim Ballieu, Kurt Dekoninck. Dat barbecueën ook op gastronomisch hoogstaand niveau mogelijk is, bewijzen deze chefs.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Frank Fol
Echte chefs doen het buiten
Frank Fol , Claudia Allemeersch, Felix Alen en Kurt Dekoninck koken buiten. Lekker gezellig kokkerellen boven een kampvuur in putje winter, een lekker bbq festijn in het herfstbos of gewoon zomergerechtjes op de bbq in je eigen tuin: als je het maar buiten kunt doen! Deze vier topchefs doén het en hoe! Ze geven hun beste outdoorrecepten prijs en geven originele tips voor elk buitenfestijn. Lannoogeb - 174 blz
eten & drinken
Erik Verdonck
Bierstronomie
De Belgische biercultuur is door UNESCO erkend als immaterieel werelderfgoed. De Belgische brouwerijen, bieren en brasseries staan daar met stip genoteerd. 'Bierstronomie' laat je genieten van de beste brasseriegerechten waarmee onze Belgische bieren zo heerlijk harmoniëren. We nemen je mee naar 21 brouwerijen over het hele land en laten de smaakmeesters zelf aan het woord: de brouwers vertellen over hun passie voor bier, de chefs over hun liefde voor koken. Elke chef biedt ook een heerlijk bierpairing-menu aan, waarin Belgische bieren de aroma's en smaken van het gerecht versterken of er net een spannend contrast mee vormen. Zo kun je ook zelf de eindeloze culinaire mogelijkheden van bier ontdekken! Lannoogeb - 272 blz
eten & drinken
Nel Schellekens
Nel. Van kop-tot-kont-chef
Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keuken Terrageb - 256 blz
eten & drinken
Lennox Hastie
Op zoek naar het vuur
De ontdekking van het vuur betekende een radicale verandering in de wereld: eten werd meer dan voeding; koken groeide uit tot een onlosmakelijk onderdeel van onze cultuur. Lennox Hastie laat zien dat koken met vuur meer is dan alleen barbecueën. Met vuur krijgt alles, van groenten tot vis en zeevruchten, een hemelse smaak. In 'Op zoek naar het vuur' vertelt Lennox Hastie hoe hij tijdens zijn reis van Groot-Brittannië naar de Baskische bergen en Australië de taal van het vuur leerde. In 'Op zoek naar vuur' geeft hij meer dan 80 bijzondere recepten met de allerbeste ingrediënten voor een intuïtieve, zorgvuldige bereiding op open vuur. Met al die culinaire hoogstandjes van tegenwoordig lijkt er geen plaats meer te zijn voor de romantiek van koken boven open vuur. Lennox bewijst dat deze oeroude bereidingswijze ook past in deze tijd. Fontainegeb - 256 blz