Pascal Jalhay
Baru Belanda
Een ode aan de Indische keuken
€ 30,99 Oorspronkelijke prijs was: € 30,99.€ 12,50Huidige prijs is: € 12,50.
ISBN: 9789059569034. Bindwijze: geb Taal: NL Uitgever: Fontaine Auteur: Pascal Jalhay Paginas: 224 Categorieën: Eten & drinken, Regio.
In ‘Baru Belanda’ gaat sterrenchef Pascal Jalhay terug naar zijn roots en het land van zijn vader. De Indische keuken is naar zijn mening toe aan vernieuwing. Aan de hand van verhalen uit zijn jeugd en gerechten van gastchefs slaat hij een brug: met behoud van het goede van toen en gebruikmakend van de creativiteit en kennis van nu wil hij de Indische keuken weer modern maken. ‘Baru Belanda’ is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. Pascal Jalhay geeft zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Nel Schellekens
Nel. Van kop-tot-kont-chef
Koken met streekproducten is de specialiteit van chef-kok Nel Schellekens. Zij kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Van kop tot kont. 0% waste, 100% taste. Ze haalt de beste smaken uit heel gewone producten, in de natuur geplukt of op de markt of bij de boer gekocht. In dit boek leert Nel je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges. Nels recepten zijn makkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen. Met haar verrukkelijke recepten met ei, gevogelte, vlees, groente en fruit weet Nel je te verrassen. Van een ontbijt, high tea met taart en tisanes, gezonde cocktails tot een feestdiner: dit boek is de basis voor elke van kop-tot-kont-thuiskok. 'Nel is een iconische chef in de Lage Landen. Dat insiders haar goed kennen en reeds jaren van dichtbij volgen wat ze doet is duidelijk. Lang voordat er sprake was van de trend om zo veel mogelijk local food te gebruiken was er Nel Schellekens. Zij werkt zo al heel veel jaren, en ze doet het from the heart!' - Luc Hoornaert - culinair auteur Must Eat-reeks 'Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.' - Felix Wilbrink - culinair journalist De Telegraaf 'Nel Schellekens is een kop-tot-kont-kok, iemand die niet alleen de brave lapjes uit de koe, het varken en de kip snijdt, maar Het Hele Beest op tafel zet. Het is eten dat barst van karakter. Net als Nel zelf: van kop tot kont karakter.' - Mac van Dinther - culinair journalist de Volkskrant 'Nooit geweten dat een haantje, dat zich op het erf niet altijd evengoed gedraagt, zo buitenaards heerlijk kan smaken. En sterker nog, nooit geweten dat er geitenbokjes zijn en dat je ze kunt eten. Bokjes en bonen. Je fietst er voor om als je weet dat chef Nel achter het fornuis staat. Vindingrijk ouderwets kookt ze. Als de beste, durf ik te zeggen, vroeg je het mij. Doe het haar na. Uit dit boek.' - Wouter Klootwijk - culinair journalist en programmamaker De Wilde Keuken Terrageb - 256 blz
eten & drinken
Ria Loohuizen
Bes boven bes
'Bes boven bes' biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin.- Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen - Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven - Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer.Recensie: Fris ogende uitgave waarin de schrijfster op het terrein van bessen haar passies voor koken, wandelen en eten uit de natuur combineert. Deze bevat karakteristieken van dertig verschillende soorten wilde en gekweekte bessen waarvan een aantal voor de gemiddelde lezer onbekend is. De giftige soorten staan op een aparte lijst, die niet geïllustreerd is. Bij de wilde bessen wordt vermeld waar en wanneer ze geplukt kunnen worden en op welke wijze gebruikt. Bij de meeste gekweekte bessen staan geen of slechts summiere teeltgegevens. Elke beschrijving eindigt met een paginaverwijzing naar de bijbehorende recepten voor hartige en zoete gerechten en dranken, die meer dan de helft van het boek beslaan. Door het matte papier lijken de vele kleurenfoto’s en een paar tekeningen in kleur van gemiddelde kwaliteit. Het boek bevat ook een lijst van de Latijnse namen van de bessensoorten, een algemeen onderwerpregister en een speciaal receptenregister. Vooral geschikt voor liefhebbers van bessen die graag koken en bakken en op zijn tijd terug naar de natuur willen. Het boek sluit goed aan op de huidige trend van meer thuis koken en op zeer kleine schaal in de eigen tuin of op het balkon voedsel telen of met anderen in stadstuinen.Metagegevens • Fontaine • Paperback • 160 pagina’s • ISBN 9789059564527 • NUR: 440 - Eten & drinken algemeen • Genre: Koken, tuinboeken • Trefwoorden: Bessen, wilde bessen, kweekbessen, bessen telen Over de auteur: Ria Loohuizen is een Amsterdamse vertaler die zich in 2008 in het noorden van het land heeft gevestigd. Zij wijdt zich tegenwoordig geheel aan het schrijven van cultuurhistorische kookboeken over eten uit het wild. Ook organiseert zij plukwandelingen, geeft lezingen een verzorgt zij cateringen.Haar laatst verschenen boek is Bes boven Bes, voorafgegaan door twee andere titels, uitgegeven bij Fontaine Uitgevers in Hilversum: Kweepeer, 'Mispel en Vijg' (2011) en 'Bos op je Bord' (2009). Eveneens in 2009 verscheen haar 'standaardwerk' 'Van Nature, Het verzamelen en koken van wilde planten, vruchten, noten en paddestoelen', dat helaas is uitverkocht. Zij bereidt momenteel een herziene herdruk voor. In 2005 verscheen 'Goed Bitter Best' (Terra Lannoo) en tussen 2000 en 2003 een reeks van vier boeken bij Uitgeverij Atlas: 'Zwam in de Pan', Vlier in de Fles'' , 'Van de Kastanje' en 'Het Rijk van Kwee en Vijg'.Over de uitgever: Fontaine Uitgevers is een succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie en publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, geschiedenis, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen. Fontaine Uitgevers maakt deel uit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, waartoe ook Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen behoren.Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia. Novamedia is een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Novamedia gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Novamedia gelooft in de verbindende en verrijkende kracht van lezen. Zij is eigenaar van online boekwinkel ECI, boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Fontaineing - 175 blz
eten & drinken
Karin Gaasterland
Cuisine Carine
'Cuisine Carine' pak je iedere dag opnieuw voor culinaire inspiratie. Men wil vaak weten hoe het werkt in mijn hoofd. Eenvoudig, want ik denk aan niets anders dan aan eten. De beste gerechten ontstaan in mijn hoofd. Dit is wie ik ben, dat is wat ik doe. In de loop der jaren ben ik mijn verhaal - dat van een leven lang koken - gaan opschrijven: recepten, geschiedenis, achtergronden, mijn favoriete plekken, inspiratie en keukenfilosofie. Voor mij gaat koken niet uitsluitend over techniek of nauwkeurige receptuur. Natuurlijk, kennis is handig en chef word je niet zomaar. Maar ook gaat het over smaak, creativiteit en de durf om iets neer te zetten. Met jouw smaken en met mooie producten. Op zoek naar de perfecte balans in de pan. Ruiken, proeven, proberen. Koken hoeft niet ingewikkeld te zijn om verrassend te smaken. Kortom, 'Cuisine Carine' is voor mensen die - net als ik - van het leven houden, niet op dieet zijn en inspiratie uit het kleine halen. 'Cuisine Carine'kun je naar je eigen hand kunt zetten. In je keuken thuis of en voyage (bij uitstek geschikt om in je koffer te gooien). En als een gerecht niet uitpakt zoals bedacht: schouders recht, beetje bluffen en doen alsof het zo is bedacht. Geloof me: dat werkt. Carrerageb - 439 blz
eten & drinken
Pascal Jalhay
Wereldse smaakmakers
Koken is niet gebaseerd op strenge spelregels. Natuurlijk heb je altijd een basisrecept, maar je kunt er vervolgens geheel je eigen draai aan geven. Je bepaalt zelf hoe zilt, zoet, pittig of fris je je gerecht wilt maken. In 'Wereldse smaakmakers' neemt Pascal Jalhay je mee in de wereld van de smaak. Tijdens de vele reizen die hij in zijn leven maakte ? van India tot Indonesië en van Peru tot Portugal ? heeft hij een breed scala aan kruiden, sauzen, boemboes en smaakmakers verzameld. Pascal laat zien hoe je verschillende basissmaakmakers maakt, zoals Argentijnse wet en dry rubs, Vietnamese nuoc nam (gefermenteerde vissaus), verschillende Indonesische boemboes, oer-Hollands 'rommelkruid'. Daarnaast geeft hij je ook uiteenlopende suggesties voor smaakmakers die je gerecht naar een hoger niveau zullen tillen, zoals salsa's, sambals, chaat, mosterd, rouille, harissa, compotes en pickles. De smaakmakers zijn voorzien van een 'smaakkompas' waarin je precies kunt zien welke smaakcombinaties werken. Fontainegeb - 192 blz