Terug/Home/Webwinkel ramsj.nl /Eten & drinken/Aardappelen
De aardappel is als het ware aan een revival toe, met als gevolg dat er de laatste tijd nogal wat kookboeken zijn verschenen met uitsluitend aardappelrecepten. Veronique de Meyer, die de recepten bedenkt en samenbrengt, en Michel de Meyer, die voor de foto's zorgt, voegen er een interessant boek aan toe, met een boeiende inleiding over de geschiedenis en soortenvariatie van de aardappel, en een gevarieerde selectie recepten. Klassieke gerechten als frieten en puree horen hier uiteraard thuis, maar er is een ruim en gevarieerd geheel aan nieuwe aardappelrecepten, zoals hartige koekjes van zoete aardappel en zalm, veel originele slaatjes zoals aardappelen wit-paars of wit-geel, naast enkele zuidelijke specialiteiten. De recepten, puntsgewijs gesteld, zijn helder. Ook minder ervaren koks zullen hier direct mee aan de slag kunnen. Alle gerechten worden smaakvol gepresenteerd en geïllustreerd, in een verzorgde vormgeving. Het boek eindigt met een register, en in de inleiding is ook een lijst met nuttige websites opgenomen.
Standaard uitgeverij – pap – 151 pag