Rita Serano
Vegan
7 ingrediënten
€ 19,99 Oorspronkelijke prijs was: € 19,99.€ 9,90Huidige prijs is: € 9,90.
ISBN: 9789045212784. Bindwijze: pap Taal: NL Uitgever: Karakter Auteur: Rita Serano Paginas: 176 Categorie: Eten & drinken.
Gezonde, veganistische recepten koken met maximaal 7 ingrediënten in ‘Vegan’. Rita Serano’s grootste inspiratie voor haar recepten zijn seizoensgebonden en biologische producten. Ze houdt van koken met groenten, granen, kruiden en specerijen. Haar stijl van koken gaat over smaak, kleur en plezier en alle recepten in ‘Vegan’ zijn veganistisch, laag in vet en vrij van geraffineerde suikers.
Gerelateerde producten
eten & drinken
Mikkel Karstad
Spis
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten. Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren. Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.Recensie
Een in alle opzichten origineel kookboek zie je niet vaak, maar ‘Spis’ is zo’n kookboek. Van de opvallende en prachtige vormgeving tot fotografie, indeling en receptuur: alles is bijzonder. De Deense kok en blogger Mikkel Karstad koos voor een indeling naar ingrediënt, met ‘Vuur’, ‘Picknick’ en ‘Vloeistoffen’ als buitenbeentjes. Je moet het maar durven, een heel hoofdstuk over spruitjes! Het hoofdstuk ‘Vloeistoffen’ heeft recepten voor ingelegde paardenbloemen en rozenblaadjes, kruidige kersenjenever en rabarberwodka.Verstopt in het hoofdstuk ‘Venkel’ staat een recept voor knäckebröd. De Scandinavische keuken is duidelijk aanwezig en vormt een interessant alternatief voor de overvloed aan kookboeken met vooral Mediterrane en/of Aziatische accenten. Zowel in zijn voorwoord als in het afsluitende stukje over smaak moedigt Karstad de thuiskoker aan om zelf te proeven en te experimenteren.De vier smaakcirkels Zoet-Zuur-Zout-Scherp helpen daarbij een handje. Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader. AerialGEB - 235 blz
eten & drinken
Peter Gordon
Groente
Met groenten zijn heel spannende en bijzondere combinaties te maken, dat blijkt wel uit dit prachtige groentekookboek. De van oorsprong Nieuw Zeelandse Peter Gordon deed kookervaring op in Azië en had veel succes met zijn trendy Londense restaurant 'The Sugar Club'. Groenten zijn nu voor hem een grote inspiratiebron voor steeds nieuwe gerechten.Nieuwsgierige koks die graag worden uitgedaagd, vinden hier recepten voor soepen, stoofschotels en curries, voor bakken en frituren, oven- en grillrecepten, voor quiches, pasteitjes, hartige taarten, veel granen en ook leuke inmaakrecepten, afgesloten met een aantal heerlijke desserts op basis van groenten. Ieder recept wordt heel duidelijk uitgelegd, de handelingen op logische werkvolgorde en steeds met een margebalk waarin het gerecht wordt toegelicht, met uitleg over het waarom en met suggesties voor het vervangen van ingrediënten, variaties enz. Geïllustreerd met prachtige, functionele kleurenfoto's op wisselend formaat die zowel de groenten als gerechten tonen. Nog meer boeken over groente: Groente van Gio, De andere groenten Inmerc160 blz
eten & drinken
Katy Beskow
5 Ingrediënten vegan
Veganistisch koken ingewikkeld en tijdrovend? Welnee! In '5 Ingrediënten vegan' laat Katy Beskow zien hoe je met slechts vijf ingrediënten een heerlijke plantaardige maaltijd in elkaar zet. Met 100 veelzijdige recepten van ontbijtjes tot lunchgerechten, van soepen tot sauzen en van diners tot desserts, zit er voor elk moment wel iets lekkers bij. Wat dacht je van een bloemkool-mangosalade, een pasta met romige champignons gemarineerd in witte wijn of een enchilada met zoete aardappel? Met een zelfgemaakt watermeloenijsje toe? In '5 Ingrediënten vegan' vind je de lekkerste en makkelijkste vegan recepten. Simpel, snel, lekker en allemaal hartstikke gezond! Het is een must-have voor in iedere keuken. Bechtgeb - 224 blz
eten & drinken
Dosia Brewer
Dosia bakt vegan
Vegan bakken is anders, maar minstens even lekker! Met de romigheid van noten en kokos in plaats van boter, room en eieren, de luchtigheid van rijsmiddelen zoals bakpoeder en baksoda, en de binding van lijnzaad, appelmoes en tofu. En met de ontdekking van aquafaba behoren nu ook meringues en andere schuimtaarten tot de talloze vegan mogelijkheden! 'Dosia bakt vegan' is voor iedereen die houdt van bakken en geen dierlijke producten wil gebruiken. Zoals cakes, koekjes, taarten en allerlei soorten gebak ? zowel zoet als hartig. Lekker is het belangrijkste en met bakken hoort daar nu eenmaal vaak ook een royale schep suiker (of ander zoet) en een flinke lik vet bij. Je vindt in 'Dosia bakt vegan' zowel de basics zoals een super chocoladetaart, speculaas, tompoezen, bessenmuffins en brioche als recepten met een bijzondere eigen twist voor de meer avontuurlijke bakkers. Wat dacht je van appelstroopwafels, pistache-schuimtaart met basilicum of een saffraan-rijstevlaai. Ook hartig bakken komt aan bod, met bijvoorbeeld hartige taarten, crackers, brood en zoute koekjes. Fontainegeb - 192 blz